European CSR Lessons Ziua 2

Am scris aici cateva din lucrurile pe care le-am retinut participand la prima zi de conferinte si studii de caz European CSR Lessons. Ei bine, a doua zi a fost la fel de plina de inspiratie si energie ca si prima. De la locatia aleasa (una din salile nou restauratei Biblioteci Nationale), pana la subiectele dezbatute, pot spune ca fiecare element s-a impletit exact asa cum trebuia. 

"Cu bune si rele, pentru ca inseamna ca existam si ca asa e viata" Claudiu Vranceanu a moderat seria de studii de caz privind dezvoltarea comunitatilor locale. 
Mona Nicolici ne-a aratat ca prin proiectul Tara lui Andrei nu se face doar un exercitiu de imagine, astfel ca asigurand independenta oamenilor proiectele isi au rostul pe termen lung
Andrei Popescu pe de alta parte spunea ca "Viitorul o sa fie asa cum vreti sa-l faceti!" Ce mi-a placut foarte mult in discursul lui a fost modul sau de a percepe tineretul din ziua de azi, si anume: "Daca tinerii sunt viitorul... in prezent ei ce sunt?" Si cam are dreptate, culcandu-ne pe o ureche ca tinerii sunt viitorul, si in prezentul lor nu se intampla nimic e lesne de inteles ce consecinte apar. 

Doamna Gabriela Cretu, Senator si fosta membru in Parlamentul European, a oferit un discurs ce pentru cei din sala, cel putin, a fost de-a dreptul fascinant. De la tonalitatea vocii pana la integritatea mesajului, oamenii au fost captivati de aceasta persoana care nu a ezitat sa ne aduca aminte o intrebare: "Daca dam foc Parisului , care e partea buna pentru dezvoltare?"

Spre finalul zilei, in partea de incluziune, am vazut cum oamenii si companiile se implica in educatie si in a veni cu lucruri utile, moderne si valoroase per total. John Ashton, presedintele Ashton Eco Management, ne indemna sa le oferim oamenilor cu care lucram un motiv pentru a fi acolo, si vom vedea ca restul devine poveste. "Nu am cunoscut oameni care se tem mai tare de angajament ca profesionistii" - privind putin la ce se intampla in jurul meu, pot sa inteleg la ce s-a referit. Eu stiu ca e departe de mine gandul de a fi un astfel de profesionist. Tu ti-ai clarificat drumul pe care mergi?

Ar fi mult mai multe lucruri de spus, insa consider ca in goana dupa raspunsuri si mesaje transmise trebuie sa alocam timp sa actionam responsabil si sa ne bucuram de realizari. Putin focus, viziune si curaj si reusim sa aducem schimbari beneficii in societate.

Pana una alta, va recomand sa urmariti European CSR Lessons, caci este un proiect cu traditie, si sunt convinsa ca vom avea ce invata si la urmatoarea editie.

Click@zambet, 
Ina

 
template by suckmylolly.com flower brushes by gvalkyrie.deviantart.com